Nieuws

 • BTW terugvraag                                                                                 Als je als particulier zonnepanelen koopt, kun je de btw op aanschaf en installatie (21 procent) terugvragen van de Belastingdienst. Bij een standaardpakket van 10 zonnepanelen (2.700 wattpiek) voor 4.400 euro levert dit 750 euro op. Als u de btw terug wilt vragen moet u een formulier invullen van de belastingdienst. Volg het stappenplan hieronder;
 • Stap 1: Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in;http://tiny.cc/sbig7y
  Stap 2: Reactie Belastingdienst afwachten
  Stap 3: Btw-aangifte doen

 

 • Salderings regeling
  Per 1 januari 2023 wordt de salderingsregeling geleidelijk afgebouwd. Dat wil zeggen dat het voordeel dat huishoudens en bedrijven ontvangen op hun energiebelastingen, in ruil voor het terugleveren aan het net, elk jaar iets minder wordt. Uiteindelijk heb je dus geen voordeel meer en ontvang je alleen een vergoeding van de energieleverancier voor de teruggeleverde zonnestroom. Dat zal in 2031 het geval zijn. Omdat zonnepanelen steeds goedkoper worden, zal het op de lange termijn ook zonder subsidie financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren, aldus de overheid. Vanaf 2023 zal ieder huishouden en bedrijf met zonnepanelen automatisch meegaan met de afbouw van salderen, zonder daar iets voor te hoeven doen.

 • Zonatlas
  Zonatlas een uitermate geschikt hulpmiddel om te bepalen of uw dak geschikt is voor plaatsing zonnepanelen.
  Zie www.zonatlas.nl voor meer informatie.

 • Woning met zonnepanelen aantrekkelijk (bron: De Telegraaf)
  UTRECHT - 44 Procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu waarvan de uitkomsten zondag in het VARA-programma Vroege Vogels werden gepresenteerd. Zie www.telegraaf.nl voor het originele artikel.

Westland Zonnepanelen in de media

Klik op de nieuwsartikelen om de uitvergrootte versie te bekijken.

    overige
Het hele Westland, 09-10-2013           Het hele Westland, 10-07-2013

 

schuine daken    platte daken

Het hele Westland, 26-06-2013            Het hele Westland, 12-06-2013

 

    Groentennieuws, 06-11-2013