Nieuws

 • BTW terugvraag
  De BTW op de aankoop en installatie van zonnepanelen kan worden teruggevraagd. Belastingadviseurs hebben hier veelvuldig overleg over gehad waaronder ook met de Belastingdienst. Inmiddels is er uitsluitsel gekomen van de Belastingdienst. Vorige week publiceerde de organisatie de voorwaarden waar een persoon of onderneming aan moet voldoen om vervolgens recht op BTW teruggave aan te kunnen vragen. 
  Zie http://www.btw-zonnepanelen.nl/ voor meer informatie.
   
 • SMA Benelux lanceert webportaal
  SMA Benelux heeft een nieuwe webportaal gelanceerd: ZonnestroomWerkt.nl. Hiermee wil het bedrijf algemene informatie verschaffen over zonne-energie en logischerwijs ook haar eigen producten onder de aandacht brengen. Hoofddoel is volgens het bedrijf echter mensen goed informatie geven over zonne-energie. Zo wordt op de website bijvoorbeeld uitleg gegeven over hoe een zonnestroomsysteem werkt en uit welke onderdelen het bestaat.
  Zie www.zonnestroomwerkt.nl voor meer informatie.

 • Nieuwe generatie omvormers
  Sinds oktober voert Westland Zonnepanelen de nieuwste generatie omvormers van Steca in het assortiment. Steca is een Duitse fabrikant welke al decenia omvormers voor de solarbranche produceert.

 • Zonatlas
  Zonatlas een uitermate geschikt hulpmiddel om te bepalen of uw dak geschikt is voor plaatsing zonnepanelen.
  Zie www.zonatlas.nl voor meer informatie.

 • Woning met zonnepanelen aantrekkelijk (bron: De Telegraaf)
  UTRECHT - 44 Procent van de Nederlanders koopt liever een huis met zonnepanelen dan een huis zonder panelen. Een op de drie wil hiervoor best meer betalen, gemiddeld 4000 euro. Dit blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu waarvan de uitkomsten zondag in het VARA-programma Vroege Vogels werden gepresenteerd. Zie www.telegraaf.nl voor het originele artikel.